In English

Teollinen rakenne kohdallaan – valmiina kiihdytykseen

Nokian Renkaiden tuotantolaitokset sijaitsevat Nokialla ja Pietarin lähellä Vsevolozhskissa.

Pääkonttorin yhteydessä Nokialla tapahtuvat keskitetysti tuotekehitys sekä prototyyppien ja koe-erien valmistus. Nokian-tehtaassa valmistetaan henkilöautonrenkaita, raskaita renkaita sekä kuorma-autonrenkaiden pinnoitteita. Vuositason tuotantokapasiteetti Nokian-tehtaassa vuoden 2013 lopussa oli noin 3 miljoonaa henkilöautonrengasta ja 18,5 tuhatta tonnia raskaita renkaita.

Vsevolozhskin huippumoderni tehdas otettiin käyttöön vuonna 2005, ja vuonna 2012 avattiin toinen Venäjän-tehdas ensimmäisen tehtaan yhteyteen. Vuoden 2013 lopussa 13 tuotantolinjaa ovat nostaneet Venäjän-tehtaiden vuosikapasiteetin noin 15 miljoonaan henkilöautonrenkaaseen. Venäjän tuotantolaitoksiin on tehty investointeja lähes 800 miljoonan euron arvosta. Vsevolozhskista renkaita toimitetaan yli 40 maahan, ja Nokian Renkaat onkin Venäjän suurin kulutustavaroiden viejä.

Yhteenlaskettu tuotanto yhtiön tehtailla Nokialla ja Vsevolozhskissa vuonna 2013 oli 15,0 miljoonaa rengasta ja vuosikapasiteetti vuoden lopussa 18 miljoonaa rengasta. Yhtiöllä on valmius vastata markkinoiden kasvuun lisäämällä tuotantoa nopeasti ilman suuria investointeja.

Renkaiden tuotantokustannukset ovat Venäjällä selvästi alhaisemmat kuin Suomessa ja muissa länsimaissa. Toimintaa Venäjällä ovat tukeneet myös investointien määrään perustuvat verohelpotukset sekä tehtaan sijainti tullimuurien sisäpuolella.

Omien tuotantolaitosten lisäksi yhtiöllä on sopimusvalmistusta tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia. Sopimusvalmistuksen osuus yhtiön renkaiden myynnistä vuonna 2013 oli noin 3 %.